Wiadomości

Pierwszy MAX Premium Burgers otwarty w Olsztynie

MAX Premium Burgers otworzył swoją pierwszą restaurację w stolicy Warmii i Mazur. 12 kwietnia o godzinie 10 przy al. Sikorskiego 2G drzwi MAXa w Olsztynie zostały otwarte, a wnętrze wypełniło się gośćmi głodnymi najlepszych specjałów sieci.

Szwedzka sieć restauracji nieprzerwanie od 1968 roku prowadzona jest przez rodzinę Bergfors. Bracia Richard i Christoffer Bergfors, synowie założyciela, kontynuują prowadzenie jego, założonego na północy Szwecji biznesu. Najlepszy smak burgerów, MAX zawdzięcza szefowi kuchni Jonasowi Mårtenssonowi, który osobiście pracuje nad recepturami i odpowiada za menu w restauracjach MAX, stawiając na smak i najwyższą jakość produktów.

– Burgery to nieograniczone możliwości komponowania ze sobą składników – warzyw, sosów, sera i dodatków – czego tylko chcemy. Uwielbiam to, że w MAX zaskakujemy naszych gości smakiem i najlepszej jakości składnikami – mówi Jonas Mårtensson.

Wiosenne otwarcie

MAX to przede wszystkim pyszne burgery, które można personalizować według własnych potrzeb i upodobań. Restauracje oferują szeroki wybór zarówno burgerów z mięsem wołowym, kurczakiem (który zaskakuje niesamowicie chrupiącą panierką) i opcji wegetariańskiej z roślinnym Plant Beef, czy też serem Halloumi. Sieć stale poszerza swoje menu, dlatego warto regularnie śledzić nowości pojawiające się w ofercie jak np. niedawno wprowadzony Grand Chicken Parmesan – burger z włoskim parmezanem, czy Korean BBQ ze świeżą kolendrą i koreańskim sosem.

– Właśnie świętujemy otwarcie pierwszej restauracji w województwie warmińsko-mazurskim! Niezwykle cieszymy się z tego, że w nasze burgery dotarły aż tutaj. Mamy nadzieję, że nowa restauracja będzie każdego dnia wypełniała się gośćmi tak jak miało to miejsce dzisiaj. Dziękujemy za obecność i za to, że usłyszeliśmy tak wiele pozytywnych opinii o naszym menu – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX w Polsce.

Dla gości i dla planety

MAX Premium Burgers tworząc swoje menu dba nie tylko o najlepsze składniki i smak burgerów, ale także o naszą planetę. Sieć jako pierwsza wprowadziła do swojego menu oznaczenia emisyjności, dzięki czemu wiemy jaki wpływ na środowisko ma zjedzony przez nas posiłek.

– Chcemy, aby nasi goście byli świadomi tego jak to co jemy wpływa na nasz klimat. Od początku działalności MAX stawiamy na zrównoważony rozwój, dlatego na każde wyprodukowanie 100% dwutlenku węgla, absorbujemy go 110%! Dzięki temu jesteśmy pozytywni dla klimatu, a to dla nas kluczowy aspekt – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX Premium Burgers.

Restauracja przy al. Sikorskiego 2G to 1. lokal w województwie warmińsko-mazurskim i 23. w całej Polsce. Restauracja oferuje 69 miejsc siedzących wewnątrz lokalu, 57 miejsc na patio i 17 miejsc parkingowych. MAX w Olsztynie jest otwarty codziennie od 6 do 24, a w godzinach porannych warto spróbować poszerzonego menu śniadaniowego, w którym znajdziemy szeroki wybór muffinów, wrapów, kanapek i burgerów. Kolejne otwarcie zaplanowane jest w Łodzi jeszcze w kwietniu.

MAX został założony w 1968 roku i jest najstarszą szwedzką siecią burgerów. Jego ambicją jest stanie się najlepszą siecią burgerów na świecie, serwującą najsmaczniejsze burgery i działającą na rzecz społeczeństwa i planety. Już od 2008 roku firma MAX ogranicza emisje i znakuje swoje menu pod kątem dbałości o klimat, podając wartości emisji CO2 przy każdym produkcie. Menu MAXa od 2018 roku jest pozytywne dla klimatu, co oznacza, że firma absorbuje więcej gazów cieplarnianych niż ich emituje podczas produkcji. Redukcja emisji odbywa się zgodnie z globalnym celem ONZ. Ponadto, od 2006 r. 7-10 procent rocznego zysku netto firma MAX przeznacza na ograniczanie ubóstwa. W 2009 r. Założyła Fundację Sprawiedliwej Dystrybucji „Stiftelsen Rättvis Fördelning”, na której cel przekazała łącznie 323 miliony koron szwedzkich. MAX zatrudnia blisko 7500 osób, ma 191 restauracji w pięciu krajach, a obroty w 2022 r. wyniosły 4,1 mld koron szwedzkich. MAX Premium Burgers otworzył pierwszą restaurację w Polsce 1 września 2017 r., a od kwietnia  2023 r. w Polsce działają 23 restauracje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*