Polecane artykuły

Broil King – marka, która nie zawodzi. Najlepsze grille gazowe, grille elektryczne oraz tradycyjne grille węglowe znane na całym świecie

Broil King International to jeden z najlepszych producentów, a zarazem jedna z najbardziej zaufanych marek w dziedzinie gotowania na powietrzu. Jest to również jedna z najlepiej sprzedających się marek w Kanadzie i Stanach Zjednoczonych. Grille Broil King znane są z wysokiej jakości konstrukcji i niezawodności. Firma istnieje od kilkudziesięciu lat, więc ma duże doświadczenie, z którego czerpie przy projektowaniu swoich grilli. Oferuje również jedne z najlepszych gwarancji w branży, co świadczy o tym, że stoi za swoimi produktami.

Broil King – firma, która ma wiele do zaoferowania wielbicielom pysznego jedzenia. Grille, wędzarnie i nie tylko

Firma Broil King zna się na sprzęcie do gotowania. Marka zajmuje się produkcją urządzeń, które umożliwiają przygotowywanie pysznych, zdrowych dań w przydomowym ogrodzie. Co znajdziemy w repertuarze Broil King?

  • Grille gazowe – najpopularniejszą linią grilli produkowanych przez Broil King są grille gazowe. Obejmują one modele stołowe, które są idealne dla mniejszych tarasów lub balkonów, jak również większe modele odpowiednie dla jadalni na świeżym powietrzu. Niektóre grille gazowe są przystosowane do używania brykietów z węgla drzewnego zamiast gazu propanowego. Potrawy z grilla gazowego mają często lepsze walory smakowe niż te przygotowane na patelni. Grill gazowy to również szybkie nagrzewanie oraz mniej sprzątania po skończonym grillowaniu niż w przypadku np. grillowania na grillu węglowym. Wysokiej jakości ruszty i palniki to wizytówka marki Broil King.
  • Wędzarnie – cieszące się dużą popularnością wędzarnie Broil King to kolejny rodzaj urządzeń do gotowania na świeżym powietrzu, który jest popularny wśród wielu domowych kucharzy lubiących przygotowywać dania mięsne i rybne. Większość wędzarni wykorzystuje wióry z twardego drewna zamiast płynnego dymu, dzięki czemu mogą one nadać unikalny smak potrawom przygotowywanym w komorze wędzarniczej we własnym ogrodzie. Korzyści z samodzielnego wędzenia potraw dotyczą oszczędności oraz pewności, że wiemy, co jemy.
  • Zestawy do rożna – zestawów takich można używać na grillu lub wędzarce dowolnej wielkości do obracania pieczeni i innych potraw podczas gotowania na pośrednim ogniu od spodu. Zestaw do rożna montuje się bezpośrednio na głównej powierzchni roboczej grilla lub wędzarki, dzięki czemu nie zajmuje on dodatkowego miejsca na górze lub pod spodem grilla, gdy nie jest używany. Potrawy z rożna są natomiast soczyste i pyszne.

Grill gazowy – chluba marki Broil King. Diament wśród grilli gazowych

Grille gazowe Broil King to najwyższej klasy grille gazowe w branży. Są one wykonane z wytrzymałej stali nierdzewnej i posiadają 10-letnią gwarancję na palniki oraz dożywotnią gwarancję na ruszty do gotowania.

Jeśli chodzi o gotowanie, nie ma wątpliwości, że grille Broil King potrafią wszystko. Przygotujemy na nich takie potrawy mięsne jak soczyste hamburgery, steki, kurczaka, ale nic nie stoi na przeszkodzie, byśmy grillowali także warzywa – cukinię czy kukurydzę. Grill gazowy Broil King zapewnia niezmienne rezultaty za każdym razem, gdy zostanie rozpalony.

Firma oferuje również różne rozmiary i konfiguracje dla tych, którzy potrzebują większej elastyczności niż standardowy model z dwoma palnikami. Model grilla Broil King można dobrać do konkretnych potrzeb każdego użytkownika. Duży wybór wariantów sprawia, że każdy kucharz bez problemu będzie w stanie znaleźć odpowiedni grill gazowy dla siebie.

Co istotne, Broil King oferuje także duży wybór akcesoriów do grillowania. Firma oferuje produkty takie jak wymienne ruszty, kociołki żeliwne, łopatki, zestawy do pizzy i inne akcesoria przydatne przy gotowaniu różnorakich potraw w ogrodzie czy na balkonie lub tarasie.

Grille Broil King a potrawy. Dlaczego warto grillować?

Grillowanie zapewnia nie tylko doskonały smak potraw. Jest również – wbrew temu, co niektórzy myślą – bardzo zdrowe. Dlaczego?

Po pierwsze – mniej tłuszczu. Według badań, grillowanie mięsa może skutkować znacznie mniejszą ilością tłuszczu niż smażenie na patelni lub pieczenie. Grillowane potrawy nie wymagają użycia masła ani oleju, ponieważ tłuszcz z mięsa utrzymuje wilgoć podczas gotowania. Poza tym tłuszcz nie zostaje w potrawie, a w dużym stopniu wytapia się z niej, dzięki czemu nie spożywamy go tyle, co w przypadku smażonych potraw. Nadal jednak należy usunąć widoczny tłuszcz przed przyrządzeniem steku.

Dodatkowo, jedzenie przyrządzone na ruszcie zawiera więcej przeciwutleniaczy. Grillowanie pomaga zachować składniki odżywcze, takie jak witamina C, witamina E i beta-karoten, które są znane ze swoich właściwości przeciwutleniających i mogą pomóc w walce z rakiem.

Artykuł powstał przy współpracy z sklepem https://4prestige.pl w którego ofercie znaleźć można wędzarnie i grille ogrodowe.

Artykuł sponsorowany

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*