Zapowiedzi wydarzeń

Wielkanocne Kiermasze Produktów sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle”

W Wielki Czwartek i Piątek (17 i 18 kwietnia) w godz. 9-17 na Targu Rybnym w Olsztynie odbędą się Kiermasze Produktów sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle.

Organizowane kiermasze będą doskonałą okazją do nabycia specjałów, których nie powinno zabraknąć na świątecznym stole: wędlin, ryb, pieczywa, nabiału, ciast czy miodów. Wszystkie świeże, naturalne i tradycyjne.

To pierwsze z cyklu tegorocznych kiermaszów, których celem jest promocja żywności tradycyjnej i lokalnej oraz wskazanie jej związku z regionem – kolejne planowane są w maju i grudniu. Na stoiskach na Targu Rybnym swoje produkty prezentować będą członkowie sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle”.

Organizatorem kiermaszów jest samorząd województwa warmińsko-mazurskiego oraz Regionalna Izba Gospodarcza Żywności Naturalnej i Tradycyjnej w Olsztynie.

Kiermasze Produktów sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle to cykl spotkań organizowanych przez samorząd województwa warmińsko-mazurskiego.

Głównym celem przedsięwzięcia jest promocja wyrobów tradycyjnych, naturalnych, lokalnych oraz wskazanie ich związku z regionem. Na stoiskach swoje produkty prezentować będą członkowie sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmia Mazury Powiśle.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*