Festiwal Smaków Mazury HoReCa w Ostródzie

Festiwal Smaków Mazury HoReCa w Ostródzie

mazury-horeca

Mazury HoReCa festiwal smaków to prezentacja nowoczesnej oferty pełnej produktów, akcesoriów, usług i rozwiązań dla szeroko pojętej branży gastronomicznej i hotelarskiej. To spotkanie producentów, dystrybutorów i przedstawicieli wiodących firm z Polski i zagranicy. Znakomita okazja do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami oraz trendami gastronomicznymi i hotelarskimi. Miejsce idealne do porównania ofert handlowych i zawarcia nowych kontraktów.

Zakres tematyczny targów:

– Strefa HoReCa
– Strefa detal
– Strefa regionów
– Strefa zielona
– Strefa zdrowia
– Strefa napojów gorących
– Strefa soft drink
– Strefa alkoholi
– Wyposażenie gastronomii
– Wyposażenie hotelu
– Rozwiązania informatyczne
– Rozwiązania marketingowe
– Usługi dla hotelu
– Media

Na stoisku wystawienniczym przygotowanym przez Urząd Marszałkowski w Olsztynie prezentowane będą produkty członków Regionalnej Izby Gospodarczej Żywności Naturalnej i Tradycyjnej w Olsztynie. Znajdą się tam m.in. wędliny, ryby, pieczywo, wyroby cukiernicze, oleje, herbaty, kasze oraz zioła wytwórców należących do Sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle.

Wśród wielu prezentacji i warsztatów urządzanych w tym Centrum Targowo-Konferencyjnym nie można pominąć niecodziennego wydarzenia kulinarnego w stoisku nr 35, gdzie odbędzie się „prapremierowy” pokaz wypiekania chleba z prastarych zbóż: samopszy, płaskurki i orkiszu. A na dodatek jeszcze instruktaż z gatunku dwa w jednym – czyli przyrządzanie pasztetu zapiekanego w chlebie, bułeczek z serem kozim, sztangielek z frankfurterkami. I jeszcze wyrabianie chleba dla dzieci, dla pań – „chleba młodości” i tradycyjnego chleba polskiego.

Wydarzenie to jest przeznaczone dla tych konsumentów, którzy szukają prawdziwego pieczywa, mając na uwadze zdrowie własne i swojej rodziny. A także dla chcących się nauczyć samodzielnego pieczenia chleba i bułek. Takiego przeniesienia do chlebodajnej krainy podjął się Czesław Meus arcymistrz piekarski, konsultant branżowy, archeolog piekarnictwa i jednoosobowy Instytut Chleba zarazem. Bardzo aktywny popularyzator EKO żywności i członek Stowarzyszenia „Polska Ekologia”.

Wydarzenie odbędzie się w dniach 13-14 maja w ostródzkim centrum targowym Expo Mazury S.A.

Wstęp:

13.05 – piątek (dzień B2B)

Wstęp 20 zł (do 13.05 możliwość pobrania bezpłatnego biletu poprzez stronę www.expobilety.pl)
Uczniowie 5 zł

14.05 – sobota (dzień B2C)

Wstęp do strefy Food Trucków bezpłatny
Wstęp na hale 10 zł
Dzieci bezpłatnie

Targi odbywają się na Hali nr 5.

Więcej informacji o targach na stronie www.mazuryhoreca.pl

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Redakcja oraz wydawca serwisu Wiadomosci.Olsztyn.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Zobacz również

Brał pożyczki na dane kolegi. Usłyszał ponad 90 zarzutów

Olsztyńscy policjanci zwalczający przestępczość gospodarczą zakończyli dochodzenie w