Festiwal Smaków Mazury HoReCa w Ostródzie
Mazury HoReCa festiwal smaków to prezentacja nowoczesnej oferty pełnej produktów, akcesoriów, usług i rozwiązań dla szeroko pojętej branży gastronomicznej i hotelarskiej. To spotkanie producentów, dystrybutorów i przedstawicieli wiodących firm z Polski i zagranicy. Znakomita okazja do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami oraz trendami gastronomicznymi i hotelarskimi. Miejsce idealne do porównania ofert handlowych i zawarcia nowych kontraktów.
Zakres tematyczny targów:
– Strefa HoReCa
– Strefa detal
– Strefa regionów
– Strefa zielona
– Strefa zdrowia
– Strefa napojów gorących
– Strefa soft drink
– Strefa alkoholi
– Wyposażenie gastronomii
– Wyposażenie hotelu
– Rozwiązania informatyczne
– Rozwiązania marketingowe
– Usługi dla hotelu
– Media
Na stoisku wystawienniczym przygotowanym przez Urząd Marszałkowski w Olsztynie prezentowane będą produkty członków Regionalnej Izby Gospodarczej Żywności Naturalnej i Tradycyjnej w Olsztynie. Znajdą się tam m.in. wędliny, ryby, pieczywo, wyroby cukiernicze, oleje, herbaty, kasze oraz zioła wytwórców należących do Sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle.
Wśród wielu prezentacji i warsztatów urządzanych w tym Centrum Targowo-Konferencyjnym nie można pominąć niecodziennego wydarzenia kulinarnego w stoisku nr 35, gdzie odbędzie się „prapremierowy” pokaz wypiekania chleba z prastarych zbóż: samopszy, płaskurki i orkiszu. A na dodatek jeszcze instruktaż z gatunku dwa w jednym – czyli przyrządzanie pasztetu zapiekanego w chlebie, bułeczek z serem kozim, sztangielek z frankfurterkami. I jeszcze wyrabianie chleba dla dzieci, dla pań – „chleba młodości” i tradycyjnego chleba polskiego.
Wydarzenie to jest przeznaczone dla tych konsumentów, którzy szukają prawdziwego pieczywa, mając na uwadze zdrowie własne i swojej rodziny. A także dla chcących się nauczyć samodzielnego pieczenia chleba i bułek. Takiego przeniesienia do chlebodajnej krainy podjął się Czesław Meus arcymistrz piekarski, konsultant branżowy, archeolog piekarnictwa i jednoosobowy Instytut Chleba zarazem. Bardzo aktywny popularyzator EKO żywności i członek Stowarzyszenia „Polska Ekologia”.
Wydarzenie odbędzie się w dniach 13-14 maja w ostródzkim centrum targowym Expo Mazury S.A.
Wstęp:
13.05 – piątek (dzień B2B)
Wstęp 20 zł (do 13.05 możliwość pobrania bezpłatnego biletu poprzez stronę www.expobilety.pl)
Uczniowie 5 zł
14.05 – sobota (dzień B2C)
Wstęp do strefy Food Trucków bezpłatny
Wstęp na hale 10 zł
Dzieci bezpłatnie
Targi odbywają się na Hali nr 5.
Więcej informacji o targach na stronie www.mazuryhoreca.pl